Skupaj z Javnim zavodom Kinodvor že od odprtja kina, oktobra 2008, pripravljamo dodatne ustvarjalne dejavnosti za otroke v Kinodvoru in jim omogočata ustvarjalno preživljanje prostega časa ter aktivno spremljanje filma. Dejavnosti se delijo na dva sklopa: ustvarjalne delavnice potekajo ob vikendih popoldne in so namenjene pripravi na ogled filma. Film je primeren za določeno starostno stopnjo otrok in temu, ter vsebini filma, je prilagojena tudi vsebina delavnice. Sezamov kotiček je del ponudbe Zajtrka pri Kinodvoru in je namenjen tudi mlajšim otrokom, ki se spoznavajo z umetnostjo, tudi povezano s filmom, predvsem skozi igro. Ena od velikih novosti tega programa je, da prispeva k odpravljanju pomanjkanja seznanjanja s filmom in animacijami pri nas. Druga pomembna kvaliteta tega programa pa je, da se izvaja v nedeljo dopoldan, ko praktično ni nikakršne dejavnosti, namenjene tako majhnim otrokom v mestu. Vse aktivnosti se več ali manj dogajajo med tednom ali pa ob sobotah.