otroskisejem

SEZAMOV BOLŠJI SEJEM je oblika dela z otroki, mladimi, starši in mladimi družinami, ki se dogaja enkrat mesečno na Tržnici Moste v Ljubljani. Bolšjak skuša pomagati mladim družinam, da vzpostavijo stike med seboj in tisto nujno komunikacijo, ki je potrebna, da se ustvarijo nove socialne mreže med ljudmi. Sezamov sejem je v bistvu ena od takšnih socialnih mrež, ki so namenjene mladi družini, ki blažijo možne posledice padca blaginje nasploh in padca individualnega standarda, predvsem takrat ko eden ali oba starša zgubita službo ali eden od njih postane nesposoben za delo. Sejem pa je priložnost tudi za mlade družine z več otroki.

Uvajamo nov koncept sejma, ki nima cilja le v tem, da si ljudje izmenjujejo otroške obleke, obutev, opremo, igrače itd., temveč v novem dejstvu, kako povezati ljudi, kako sodelovati, kako propagirati vrednote trajnostnega razvoja, družinskega življenja, varovanja narave, reciklaže, predvsem pa, kako odpirati možnosti za vključevanje mladih in starejših v različne aktivnosti.

Kdaj poteka sejem, si oglejte tu..

Projekt deluje že od 1995 naprej. Sprva je potekal na tržnici v Šiški, od decembra 2013 pa smo se preselili na tržnico Moste. Je tipičen medgeneracijski projekt.

 

Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani. .

Strinjam se z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information