Naša ponudba se razlikuje od običajne, saj je naš koncept zasnovan na pripravi zabave za točno določenega otroka. Torej gre za vsakokratno drugačno praznovanje, ki izhaja iz želja otroka, priredi se na njegove tihe želje in skrivnosti, temelji na presenečenju, vodi zabavo tako, da se ne pretvori v razgrajanje ali pa zdolgočasenost. Vsekakor pa se razlikuje od vseh podobnih zabav, ki jih organizirajo bodisi trgovinski centri ali restavracije hitre hrane.

Program vsebuje naslednje korake, ki naj bi trajali do 3 ure:
sprejem, šemljenje, 1-2 igri, poklon slavljencu, igre, prigrizek, po želji vodene igre ali pa prosto igranje…….

Kateri motivi nas vodijo k odločitvi, da bi imeli otroka oz. kako postanemo starši? Če zanemarimo dejstvo plejade nezavednih motivov in se osredotočimo le na tiste, za katere vemo, se pred nami pojavi pisana paleta. Naj omenim najprej tistega najbolj običajnega: »ker je že čas«, tj. ker imajo vsi okoli nas že otroka, le mi ne pa se to od nas pričakuje. Potem je tu bolj mističen: »ker ženske instinktivno v določenem trenutku to začutimo«. Pa še bolj ali manj prijetni razlogi: ker s partnerjem nimamo več druge ideje (ker se je odnos ohladil pa nimamo poguma, da se razidemo), ker je imeti otroka del našega statusa pa tudi, ker se zgolj prek otroka lahko realiziramo.

Več ...

Poziv vsem, ki se še radi igrajo, ki imajo radi otroke in ki imajo nove ideje za kreativne delavnice in igralnice, za organizacijo otroških prireditev, mladinskih projektov:
Če se želiš preizkusiti in videti, kako se tvoje ideje realizirajo v praksi, se lahko oglasiš, pokličeš ali nam pišeš. Če boš bodoči pedagog, likovnik, lahko pa tudi nova zvezda na nebu, v cirkusu, če obožuješ ulično umetnost, si prav tako dobrodošel, dobrodošla. Otroci te čakajo in so veseli in hvaležni, da izražaš svoj ustvarjalni potencial prek igre z njimi.

Se kdaj vprašate, kaj je Sezam? Se vam ne zdi, da ga jemljemo kot nekaj, kar je tu in za nas, kot nekaj, kar je bilo pred nami in bo še naprej. No, pa Sezam ni nikakršna naravna danost. Je družbeno tkivo, sicer tanko, vendar gosto razpredeno. Ne vsebuje nobene denarne, ne politične moči, je pa družbeno koristno in zaželjeno. Del njega smo vsi hkrati in vsak posamezno. Je del naših zamisli in naših želja. Je del naših otrok in otrok drugih. Ne dela razlik, je pa različen. Ne poučuje, je pa učen. Ne grize, je pa zagrizen.

Več ...