Celovit in večnivojski projekt "Na robu mesta" je namenjen mladostnikom starim od 10-18 let, zlasti mladim iz sosesk Fužine in Nove Jarše.  V širšem smislu so aktivnosti projekta oblikovane tako, da se s svojimi cilji, bodisi posredno in neposredno dotikajo iskanju načinov za zmanjševanje in reševanje kompleksnega problema krize identitete, s katerim se srečuje veliko mladih, ki živijo v velikih urbanih soseskah v Ljubljani.

Mladi, ki so udeleženi v aktivnosti imajo priložnost, da skozi različne umetniške projekte ponovno vzpostavijo stik in "zdrav" odnos do mesta, ki naj ne bi bilo njim le sovražna in ogrožujoča entiteta temveč prostor, kjer lahko tudi ustvarjalno in aktivno preživljajo svoj čas, se samouresničujejo, si pridobijo novih uporabnih informacij, razvijajo svoje sposobnosti… Prav tako je projekt med prvimi vrsticami namenjen spodbujanju mladih k oblikovanju in izgradnji samospoštovanja, pozitivne samopodobe in senzibiliziranju za sprejemanje in spoštovanje medčloveške drugačnosti.

PROJEKT JE OMOGOČIL:
MOVIT, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve
Sponzor: BTC, OŠ Fužine