Kot pove že naslov projekta KNJIGRARIJE gre za preplet knjig in igre oziroma literature in (likovnega) ustvarjanja. Neposredni povod za izbiro literature kot izhodišča za likovno ustvarjenje je zagotovo sam prostor, kjer bomo izvajali delavnice – torej Trubarjeva hiša literature. Širše pa je naš projekt poskus razvijanja novih, inovativnih metod pri širjenju in poglabljanju bralne kulture pri mladih.

Kakovostne otroška literatura – tako slikanice, stripi, pravljice, pripovedke in pesmi - nam služijo kot izhodišče in navdih za različne ustvarjalne delavnice. Vsako delavnico  začnemo s prebiranjem knjige, njenim listanjem, ogledovanjem ilustracij. Na samo vsebino se navezujemo na različne načine – Šivilja in škarjice bi bila tako lahko izhodišče za učenje osnov šivanja – otroci bi si lahko sešili svojo zgodbo; Obuti maček – ustvarjanje lutk iz starih čevljev in nogavic; Kraljična na zrnu graha – ustvarjanje slik s posušenimi semeni; Nerodna Avguština – seznanjanje s preprostimi cirkuškimi tehnikami; Ali baba in 40 razbojnikov – spoznavanje arabske pisave …...več na fotogaleriji slik