15.1.2017 Cofki

Sezamov kotiček je bil zelo pester. Glede na film, ki se je predvajal, je bila gneča, ki me je pričakala že v vhodu v kavarno, velika. Na delavnici je bilo 13 otrok.Otroci (8 deklic in 5 fantov, stari od 3 let naprej do 10 let) so bili luštni, nekateri med njimi pa zelo naporni. Imela sem srečo, ker je bila večina starih 6 let plus in so sami lahko izdelovali cofke s pomočjo plastičnih žogic, volne in stiroporja. Vsega skupaj smo ustvarjali dobre pol ure, ostalo smo se igrali igrice, saj so bili vsi polni energije in jo je bilo potrebno "pokuriti".

 

29.5.2016 Račji stop-motion

Danes smo Anita , Matija in Vid poskušali animirati ptičke, ki se izležejo iz jajčka in poletijo. Otroci so bili majhni, ampak smo kljub vsemu uspeli narediti mini animacijo, ampak nam je neka mala rokica, ki je skakala po tipkovnici malo zagodla. Po praznovanju nas je premagala utrujenost , zato smo se ulegli na blazine in poslušali improvizirano pravljico v kateri se je Matija boril z dinozavri, Anita lovila s pikapoloncami na travniku in Vid igral nogomet s prijatelji.
Vid je bil danes prvič na delavnici.

 

15.5.2016 Veterinarska postaja

Prišlo je 11 otrok, ki so bili vsi zelo pripravljeni na temo delavnice. S seboj so prinesli bolne plisaste zivali. Preden pa smo se lotili posegov smo si naredili opremo za prvo pomoč. Nastali so res krasni izdelki. Mislim, da je prav to bila najbolj ustvarjalna in potrpežljiva ekipa, ki po filmu, ki je trajal dlje kot sicer, še niso želeli domov.

 

1.5.2016 Posadimo drevo

Za 1. maj je Katja Poznic izvedla super delavnico s kar 14 malimi obiskovalci od 2 do 11 let. Zmogla je.

 

24.4.2016 Gremo na safari

Na tokratni delavnici smo imeli v programu škatlo z mivko, v kateri naj bi se igrali z avtomobilčki in figuricami. Na delavnico se je prijavilo veliko otrok, 14 sem jih sprejela, nekaj pa sem jih tudi zavrnila, saj je bila že tako velika gneča. Seveda sem starše vprašala, če gredo na predstavo in ker niso imeli tega namena, sem jim povedala, da damo prednost otrokom, katerih spremljevalci so šli na predstavo, ter da so vabljeni na prihodnje termine. Se oproščamo vsem, ki niso mogli priti na delavnico. Pa drugič....

 

17.4.2016 Velikanski strip oživi

Kotiček so obiskala 4 dekleta, stara od 4 do 8 let. Izdelale smo strip, v katerem so nekatere stvari oživele. Na primer tiger, ki se je skril v jamo, sonce, ki je pokukalo izza oblakov ... Ostal je čas tudi za igro ter seveda za sok in piškote. Imele smo se krasno.

 

10.4.2016 Fantomski deček

7- letni Ivan je navdušil s svojo vztrajnostjo in idejami pri izdelavi animiranega filma na temo animiranega filma Fantomski deček. Ivan si je omenjeni film ogledal v kinu in prav s tem namenom tudi prišel na delavnico. Tako smo lahko najprej malce podebatirala o filmu, potem pa se lotili dela. Delali smo v tehniki pikselacije, kjer namesto lutk animiramo ljudi. Pri delu je bil tako zagret, da sploh nismo šli na malico in pijačo. Na koncu je izdelal še lastnoročen naslov/plakat za svoj filmček

 

3.4.2016 Deteljice sreče

Danes smo z Jaroslavom in Ostapom sadili srečo v lonček. Ko je bila deteljica posajena, smo loncke okrasili in zemljo zalili. Po malici smo si privoščili tudi malo igranja z avtomobili.

 

20.3.2016 Darilo za mamice

Tudi na Sezamov kotičku je bilo prijetno. Smo bili presenečni, da le niso bili vsi v Planici alii pred TV. Ustvarjali smo darilca za mamice.

 

6.3.2016 Superjunaki in superjunakinje

Danes smo se vsi prelevili v superjunake.

 

28.2.2016 Neonsko drevo

Na tokratno delavnico je prišlo 10 otrok. Mnogi so že vedeli, da bomo delali z neonskimi barvami in ultravijolično svetlobo, saj so jim povedali starši in so se veselili in me že v kavarni spraševali, kako to izgleda, nekateri med njimi pa so že blil na neonski delavnici in so prišli spet.

 

24.1.2016 Zeleno drevo

Danes je z menoj naredilo smrečice šest otrok. Smrečice smo naredili iz korneta in tičino mase ter jih okrasili s posipom. Pred tem smo si naredili košarice iz papirnatih krožnikov. Košarice smo porisali in pobarvali po svojih željah. Okoli 12 ure smo se odpravili v kavarno na sok in piškote. Nekaj deklic si je zaželelo poslušati pravljice, zato smo si dve sposodili v kavarni in ju v Mali dvorani prebrali na blazinah.
Lep pozdrav,

 

10.1.2016 Pasme psov

Že ob prihodu v Kavarno je bilo živahno, v Mali dvorani pa prav tako, saj je bilo v varstvu ter delavnici 15 otrok. Prebirali smo knjigo o psih, se pogovarjali kdo ga ima doma, katere pasme poznamo in ugotovili, da je imeti psa, velika odgovornost. Izdelali smo si svoje kužke, čas pa je bil tudi za igranje ter seveda sok in piškote. Imeli smo se krasno.

 

6.12.2015 Kinodvorova praznična okrasitev

Jelka v Kinodvoru, ki upodablja Ljubljanski grad in mesto pod njim. Hvala Katji, Petri, Mateji, pa Njeki in Irenci in še množici 50-ih otrok.

 

29.11.2015 Adventni koledar

Neverjetna vnema na Sezamovem kotičku v Kinodvoru, skoraj ni bilo časa za piškotenje in čajanko. Mateja Lukežič in Ina Fakin sta dovršeno zaključili eno od prazničnih delavnic v Kinodvoru.

 

1.11.2015 Svečniki

1.novembra so se Katji in Niki v kotičku pridružili 3 otroci. V spomin na tiste, ki jih imamo radi, smo izdelovali svečnike. Svečke smo ob koncu tudi prižgali in opazovali odtenke svetlobe. Pred tem smo se mastili s piškoti in brali ter se pogovarjali o tisti super knjigi Tehniške založbe.

 

18.10.2015 Mali cofki

Tokrat so se nam na delavnici pridružili
Anže (3 leta), Ela (5 let), Tea (3 leta) in Ella (7 let). Izdelovali smo velike okrogle cofe iz modrega traku in lokateks vrvi tako, da smo veliko tekali naokrog, ko je bilo treba rep vrvi potegnit skozi luknjo v kartonu. Še dobro, da je mala dvorana dovolj velika, da lahko po njej mirno sprehajaš tri repe. Da smo lahko šli kmalu jest in pit, je Ella zelo prijazno pomagala Anžetu, jaz pa sem dokončala še Tein cof. Za malico bi posebej pohvalili natakarja, ki sta nam zelo pozorno natočila sok do polovice, v široke nizke kozarce z debelim dnom in nam prijazno narezala rogljičke. Kljub temu smo obilno nadrobili kotiček pri blagajni in se posladkali od nosa do brade. Po skupnem umivalnju rok in obrazov smo igrali črnega petra, ki ga je skupaj s češkimi navodili s sabo prinesla Ella in nam razložila, kako se igra. Prvi in zadnji sta zmagali Ela in Ella, vmes pa sta zmagala še Anže in Tea. Alenka je vmes zmagala samo na pol, ker je pomagala Anžetu in Eli. Med igro smo odkrili, da ima Tea zelo rada balet, zato smo sskupaj odplesali sedeči cofkov 10-nožni balet, za konec pa Ello in Teo še preoblekli v baletne kostume, da so njuni plesni koraki iz Poletja v školjki prišli še bolj do izraza, med nastopom pa so nas že presenetili starši.

 

22.3.2015 Mamica je kakor sonce

V nedeljo nas je bilo za eno nogometno moštvo...ampak mi smo se predali ustvarjanju.

 

8.3.2015 Frizerski salon

V nedeljo 8.3.je bilo v kotičku 7 otrok. 6 deklic in 1 decek. Imeli smo frizerski salon Backa Jona. Naredili smo vsak svoj obroč za lase in okrasili elastiko. Deklicam, ki so želele sem naredila frizure. S seboj sem prinesla fen, krtačo, glavnike...in jim naredila čopke, kitke in jih počesala.Super kotiček, seveda še boljši piškoti in sok v kavarni.

 

1.3.2015 Copatki iz backovega kožuha

Ob iztekanju počitnic in ob prekrasnem vremenu se je v Kinodvoru trlo ljudi. Tudi v našem kotičku nas je bilo kar nekaj. Torej skupaj osem otrok. Bacek Jon (in Katja) nam je prijazno odstopil svojo volno, da smo lahko začeli z izdelovanjem toplih copat. Najprej smo naredili obris svoje noge na karton, skrbno obrezali, nadaljevali z volno, ki so jo nekateri že spretni prstki pričeli šivati na karton, drugi pa smo si pomagali z lepilom.

 

15.2.2015 Najljubša risanka v neon barvah

Za delavnico sem prej doma pripravila pisane rigatone in riz, da smo potem izdelovale svetlece ogrlice, zapestnice in ropotuljice. Alenka pa je imela svetlobno postajo na drugi strani dvorane, kjer so dobile neon poslikave po obrazih in rokah. Prinesla sem tudi cedevito, ki se sveti, tako da smo se okrepcale z magicnim napojem. Punčke so tako uživale, da niso hotele  v kavarno na oddih, tako da so nam iz kavarne prinesli piknik postrezbo v dvorano. Na beli rjuhi smo pomalicale banane piskote in cedevito. Po mojem mnenju je bila to ena boljših delavnic, ki sem jih imela do sedaj v Dvoru, saj so me punčke spraševale, kdaj bomo spet imeli to, oz. da bi morali imeti vedno kaj podobnega. Zelo dobra kombinacija je bila z Alenkinim bodypaintom.

 

1.2.2015 Bobrovo gledališče in kino

Februarski kotiček 1.2.2015 je spet ustvarjal zanimive podobe gledališč iz sveta domišljije 12 malčkov....

 

11.1.2015 Iglu iz škatel

Leto 2015 se je uspešno začelo. Že na drugem Sezamovem kotičku v Kinodvoru se je zbralo kar 17 otrok in na žalost smo jih nekaj odlosvili...ker ni bilo dovolj prostora. Sezamov kotiček tudi to nedeljo, 18.1.2015 vabi in sicer na Zimske športe v snežnem zametu. No, snega sicer ni, lahko ga pa ustvarimo.

 

4.1.2015 Prstne lutke Paddington

Leto 2015 smo začeli s polno paro. Na prvem Sezamovem kotičku se je ob naših mentoricah, Katji in Katarini, nagnetlo kar 12 otrok. Seveda smo nepopisno uživali, obrnili mali prostor na glavo in porabili prav vse materiale za medvedka Paddingtona...

 

28.12.2014 Vitaminske rakete

V nedeljo smo bili lepo na toplem v Kinodvoru in sestavljali rakete: Arun (4 leta), Neža (2,5 let), Mateja in Alenka. V rumenjake čokoladnih jajčk presenečenja smo skrili šumeče tablete vitamina C (pozor eksplozivno) in zunanjost teh malih plastičnih škatlic spremenili v raketo s kartonsko stožčasto kapico in valjastim podstavkom. Po napornem stiženju, lepljenju, skrivanju tablet, vožnji cisterne indirkalnika na ročni pogon, lezenju skozi cev in prenašanju igračk...smo si privoščili čokoladne in marmeladne rogljičke, jabolčni sokec zelegantno slamico in vodo za žejo. Nekaj drobtin smo pustili v kotukavarne, če bi slučajno prišla kaka lačna kokoška in jih pozobala,nato pa nam hvaležno znesla kako čokoladno jajce presenečenja ;) Neža se je nato toplo oblekla in odpeljala mamico na kosilo po tem, ko sva ji povedali kako ravnati z raketo. Arun pa je izvedel, kaj se jezgodilo, ko je šel medvedek Paddington na turistični ogled Londona z g. Gruberjem. Čisto novo knjigo o slavnem kosmatincu, ki je nedavno posnel svoj prvi igrani film, nama je prijazno posodil blaganjik in sva jo prebrali z združenimi močmi. Najdete jo v gajbici s knjigami za male goste kavarne. Pred odhodom smo še skupaj pospravili dvoranico, razložili Arunovi mami kako izstreliti vitamine proti nebu in počakali, da se Arun vrne po snežne škornje.
Da bi tudi vi v novem letu pokali od zdravja vam želita Mateja in Alenka!


 
30.11.2014
Kinodvorske delavnice so spet presegle svoje meje, na delavnici se je gnetlo otrok, posebno je "vžgal" neonski del delavnice, izdelovali smo traumatropske okraske in izdelovali izdelke iz fluo materialov.

 
9.11.2014
Spet se nam je pridružilo 9 otrok, starih od 2 do 8 let. Najstarejši je bil edini fant, ki nam je za konec po malici v kavarni prebral eno pravljico za zaključek. Dva otroka sta se nam pridružila samo na soku in piškotih, ker so bili starši tam na kavi, njune sestrice pa z nami na delavnici. Izdelali smo škatlarje, vsak je naredil svojega. Večje škatle smo vzeli za telo, manjše za glave. Za oči in nos smo uporabili zamaške, roke in noge smo naredili iz papirja. Malo smo se igrali tudi s plišastimi igračkami.
12.10.2014
Nedeljski kotiček je dokazal, kako presenetljivo so sposobni že tako majhni otroci....
5.10.2014
S polno paro delujemo vsako nedeljo dopoldne, medtem ko starši gledajo super filme, se mi zares zabavmo. Otroci iz Kinodvora.
14.9.2014
Danes je bilo v kotičku naravnost poletno. V varstvu je bilo 8 otrok, od tega so trije imeli starše v kavarni, vsi ostali so bili na predstavi. Izdelovali smo senčnike, ki smo jih zapičili v nas iz mivke narejen otoček. Ob tem poudarjam še, da nismo niti drobec mivke stresli po tleh in da otroci dobro razumejo kaj pomeni do črte. Dve deklici sta naredili kakih 12,14 senčnikov in ko nam je zmanjkalo cel zabojček zobotrebcev, sta nadaljevali s palčkami za ražnjiče...
7.9.2014
Po počitnicah se zopet vračamo v Kinodvor. To nedeljo smo bili spet super delavni, 3 ure dolg film je kar zahtevna naloga za počakat starše.
18.5.2014
Tokrat se je v Kinodvorovem kotičku drenjalo 5 mladih kreativcev. Skupinica je bila zelo prijetna. Najbolj so se razveselili piškotov, najmanj pa odhoda domov.
27.4.2014
Danes smo posejali janež, majaron in meliso, pa še lepe rožice za okras na oknu. Po zemlji smo kopali Svitjan, Jara in Jona (10, 9, 8), Kim in Mei (4/2), Ema in Lucia, Lana (7) in Sofia(2), ki je bila prvič na delavnici in se je super vključila. Delavnica se je divje začela, saj sta se Kim in Mei lovili, Mei je padla in se ugriznila v ustnico, tekla je kri in solze. Na srečo ni bilo nič hujšega, kmalu je bilo pozabljeno, morda je pomagala tudi zemlja, ki jo je Mei z užitkom namazala po ustnicah. Zaključili smo v vzdušju igrač in zabavnih igric.

Sezamov kotiček ponuja vrsto simpatičnih dogodkov za najmlajše od 2 let naprej, vsako nedlejo dopoldne, oči in mami gresta lahko pa v kino....
6.4.2014
Kar 11 malčkov se je tokrat zvrstilo na delavnici v Kinodvoru, kjer so risali drevesa. Očitno zelo aktualna tema po žledu!
28.10.2012
Delavnice se je udeležilo 9 otrok, starih od 3-8 let. Otroci so bili za delo zelo razpoloženi in motivirani, res jih moram pohvalit. Problemov ni bilo, bili so zelo pridni.
1.1.2012
Na Kinodvorskih delavnicah je bilo živahno tudi tik po novoletnem praznovanju...
23.10.2011
Danes smo ustvarjali in se igral z duhci. Bilo nas je osem, nekateri smo delali duhce, drugi pa smo se skrivali, barvali pobarvanke in uživali. Nekatere deklice so se bale duhcev, zato so se rajši igrale princeske, saj je ena praznovala rojstni dan- in to je bil njen, princeskin dan.
9.10.2011
Piškotki iz plastelina , NJAMI
11.9.2011
Sezamov kotiček v Kinodvoru je kar naprej napolnjen, tudi v nedeljo nas je obiskalo 8 otrok.
4.9.2011
Na prvem popoletnem in popočitniškem Sezamovemu kotičku smo pokali po vseh šivih, kar 15 malčkov nas je obiskalo in zatorej smo morali dobiti nove sile za pomoč.
26.6.2011
S tremi nadebudneži smo ugotovili, da je Mala dvorana najboljsa avtocesta, kjer ni omejitev za nobeno vozilo, nato smo si narisali najljubse pocitnice, v naslednjem koraku pa smo se lotili izdelovanja gusarskega klobuka in kot pravi gusarji iskali zlatnike...nasli smo jih nekaj pesti...kar preverite na fotkah.
12.6.2011
Avtoportret, Danes smo se v KinoDvoru zabali z risanjem samega sebe. ;) Uporabili smo veeeeelike papirje in na njih risali z voščenkami svoje male, veilke, smešne nosove, usta, obrvi, lasje, oči. Po tem pa smo se posvetili naši narejeni hišici in igračami. Vseh 7 se nas je zabavalo in ustvarjalo.
29.5.2011
S štirimi nadebudneži smo izdelovali zmaje...Majhne in velike, pisane in tiste enobarvne... Imeli smo se super in dve urici sta minili kot 'keks.' :)
22.5.2011
Čezoceanska ladja, Danes smo se na delavnicah zabavali in ustvarili veliko čezocenasko ladjo. Izrezali smo jo iz kartona, nato pa smo jo porisali in okrasili z pisanim blagom. Na koncu smo še privezali jambor. Na delavnicah je bilo 6 otrok, ki so bili ustvarjali ter zelooooooo pridni.
17.4.2011
Prišlo je kar 8 malčkov v Sezamov kotiček...
3.4.2011
V Kinodvoru z Andrejo sadimo rože...
25.3.2011
Materinski dan v Kinodvoru...
6.3.2011
Pet malčkov palčkov se nam je pridružilo v novih zamislih za male lutke igračke...
20.2.2011
Kako je bilo to nedeljo v KINODVORU? Za vse, ki niste mogli priti:
Delavnice v Kinodvoru se je udeležilo osem otrok. Od tega je ena deklica prišla v spremstvu očeta, ostali starši pa so si med delavnico ogledali film. Na delavnici smo izdelali miške in tekmovali katera bo prva prišla do sira. Poleg tega so se otroci tudi igrali s plišastimi živalmi.
13.2.2011
Za vse sladkoljube smo naredili v Kinodvoru:
Torte iz škatlic, jih oblekli z sladkim barvnim blagom.
Škatlice smo lepili in sestavljali v več nadstropne torte, ter jih krasili z pisanim blagom.
Na delavnici je bilo kar 12 otrok, večinoma jih je delalo tortice, drugi pa so se igrali.
30.1.2011
Lepo smo se imeli.
december 2010
Še ena lepa jelka, še en prekrasen družinski dan v Kinodvoru...
5.12.2010
Tudi očkati so tokrat pomagali in verjetno bo za to izvedel tudi Dedek Mraz...
21.11.2010
Igranje s sencami z Ano Kravanjo.
14.11.2010
Kot ponavadi so se dogajale zanimive in prijetne dogodivščine, med tem ko so starši lahko v miru gledali svoj film...
 
 
 
 
 

Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani. .

Strinjam se z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information