13.9.2016 Strukturiran dialog
Povabili smo odgovorne iz MOL-a oddelek za varstvo okolja, Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine, Snage, Želve, društva Zeleni prstan, kmete lastnike parcel in člane društva Sezam in mlade iz Delavnice konceptov. Ustavljali pa so se tudi mimoidoči. Beseda je tekla o bolj ambiciozni zastavitvi odstranitve japonskega dresnika in drugih invazivnih rastlin vzdolž potoka Pržanec in ob PST. Uspešno metodo smo si lahko ogledali na robu Koseškega bajerja. Ta metoda vključuje odstranjevanje koreninskega sistema in pokrivanje ter odvzemanje fotosinteze. Verjetnost je, da se bo ta metoda in ta ideja še naprej razvijala na tem območju, s čimer bomo velik del rekreativne površine naredili še bolj privlačno, mnogim okoliškim kmetom pa omogočili, da ne uporabljajo kemikalij in da sledijo našemu primeru.
Poletje 2016
Prostovoljci iz Sezama in Mladinske postaje Moste ter prostovoljci iz tujine skozi vse poletje pridno odstranjujemo japonski dresnik.
24.7.2014 Koseško jezero
Mladi iz BIC-a in ekipa iz Sezama so se takole spopadli z gigantskimi japonskimi dresniki ob bajerju na Kosezah....Fotke pokažejo vse, na koncu je sledila zaslužena donatorska pizza iz Foculusa. Hvala.
22.6.2014 Koseško jezero
Akcija čiščenja japonskega dresnika se je v nedeljo nadaljevala skupaj z ribiči ribiške družine Barje.....skušali smo zajeziti žarišče pred jezerom.
oktober 2012 Invazivke, sejem Narava Zdravje
Sezam s predstavitvijo in predavanjem o mladinskem projketu Spopadu z invazivkami na sejmu Narava Zdravje.
8.6.2011 Kulinarična delavnica v Parku NAVJE
...kjer že veselo poganja japonski dresnik.
Takole smo začeli v sredo 8. 6. 2011 na Navju s kulinarično delavnico, skupaj z mladimi iz BIC-a in iz PUM-a, razdelili smo nekaj zanimivih receptov z japonskim dresnikom, vendar se nobeden od nas ni odločil prebiti led in pozvečiti kak list, ki je menda dober, ker ubija streptokoke, pa tudi nismo naredili belušno juho. Odločili pa smo se, da za naslednje srečanje sprečemo dresnikovo-jabolčno-rabarbino pito. Dober tek.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 13 Oktober 2016 02:08)