ZELENO PETKOVŠKOVO NABREŽJE 2016 / SEZAMOVE ULICE SO NAŠE

VSAKO NEDELJO OD 10.00 do 12.00

Poleg samostoječih igralnih kotičkov, ki bodo razporejeni ob Petkovškovem nabrežju, bomo nudili tematske ustvarjalne delavnice:

Datum  Opis delavnice
 3.7.

Otvoritveni dogodek:
UJEMI POLETJE
Za naravni kolaž potrebujemo sezonsko cvetje in listke. V tem času so to na primer odcvetele vrtnice in potonke, deteljice in marjetice iz dišečih travnikov, zeleno-rumeni listi dreves ali pa iglice borovcev, ki mečejo sence na obali. Nalepimo jih na eno stran folije, ko
zaključimo s kompozicijo pa jo zaščitimo z drugo plastjo prozorne folije. Tako bomo ujeli poletje v kolaž. Delavnico bo vodila slikaka Ina Fakin, pomagala pa bo Nika Rupnik.
obraz in se z vami igrala družabne igre.

10.7.

TRAVNIŠKA BITJA
Travniška bitja so skoraj papirnate lutke, ki jih vsak oblikuje v travniške bitja po svojem okusu. Delavnico bo vodila Sara Šabec, pomagala pa bo Nika Rupnik. Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Mateja Lukežič poslikavala obraze in se z vami igrala družabne igre.

17.7.

PENASTE SLIKARIJE
Peno se lahko obarva v različne odtenke zelene, slika se z rokami in nastanejo zelo lepe, prelivajoče se slike z zanimivo teksturo, ko se posušijo. Na njih se lahko dodatno nalepi različne naravne materiale, kot so cvetovi, listi ali školjke. Delavnico bo vodila Eva Lederer,
pomagala pa bo Nika Rupnik. Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Urša Steiner poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre.

24.7.

PODVODNI MOŽ
Iz kartona bomo izdelali portret, ki ga bomo nato oblepili z alufolijo in nanj nalepili oči, nos, usta in lase. Nato bomo reševali njegov dom iz vodne posode in »pospravljali« umetne snovi, ki tja ne sodijo. Delavnico bo vodila slikarka Ina Fakin, pomagala pa bo Urša Steiner.
Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Eva Lederer poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre.

31.7.

ČAROBNA CESTA
Poleg lepe zelene narave nas navdušujejo različne razstline pisanih barv. Zakaj nas ne bi podobno navdušila siva cesta, ki jo bomo sremnili v pisano pokrajino, z zabavnimi efekti. Delavnico bo vodila Mateja Lukežič, pomagala pa bo Eva Lederer. Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Urša Steiner poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre.

7.8.

PLESOČA DOMIŠLJIJA
Ryuzo Fukuhara, izkušen plesalec in performer bo vodil otroke in jih plesno pripeljal v čudežno deželo, v kateri je lahko vsak rastlina, žival ali kar koli si želi. Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Urša Steiner poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre.

14.8.

MOJ MALI PRIJATELJ
Si vedel, da lahko tulec toaletnega papirja postane tvoj novi hišni ljubljenček, ali čudoviti afriški slon, ki ga lahko sicer vidiš le po televiziji in živalskem vrtu, ali pa prisrčen antarktični pingvinček, ki ti bo delal družbo pri različnih igrah. Pri delavnici Moj mali prijatelj, si
lahko iz tulca toaletnega papirja ustvariš svojega malega živalskega prijatelja in z njim ustvariš malo gledališče. Delavnico bo vodila Tina Nagode, pomagala bo Polona Prosen.
Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Sara Šabec poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre in spuščala milne mehurčke.

21.8.

UJEMI VETER
V tokratnji delavnici bomo izdelovali pripomočke za igro z vetrom, za katerimi bodo otroci lahko tekali, medtem pa bodo pisani trakci plapolali v vetru. Delavnico bo vodila Katja Mali, pomagala pa bo Polona Prosen. Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Helena Križnar poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre.

28.8.

ROJSTVO
Najprej bomo bili v hiši - maternici, nato se bomo namazali z vodo in zaplesali. Martina Štirn bo uprizorila rojstvo z lutkami, kar bomo nato narisali in se o tem skozi igro pogovarjali.
Poleg delavnice, se bodo otroci na Petkovškovem nabrežju igrali v različnih kotičkih, v enemu izmed njih, pa bo Katja Mali poslikavala obraz in se z vami igrala družabne igre in spuščala milne mehurčke.

DELAVNICE VODIJO IN ANIMIRAJO: Ina Fakin, Katja Mali, Nika Rupnik, Sara Šabec, Mateja Lukežič, Eva Lederer, Urša Steiner, Ryuzo Fukuhara, Polona Prosen, Tina Nagode, Martina Štirn Fukuhara

SCENA: Nika Rupnik

Idejna vodja programa in koordinatorka projekta Ulice so naše: Rada Kikelj Drašler

Projekt je nastal v sodelovanju med KUD-om Petkovškovo nabrežje, KUD-om Talija in Združenjem mladih, staršev in otrok Sezam

Sedež SEZAMA: Združenje Sezam, Novi trg 1, 1000 Ljubljana

Projekt podpirajo: KUD Petkovškovo nabrežje, Urad RS za mladino, Zavod za turizem Ljubljana, Lacara plus d.o.o., Makita, Mitol, Rambit d.o.o.

ZAHVALA vsem lokalom na Petkovškovem nabrežju!

VEČ O PROGRAMU SI LAHKO PREBERETE NA FB/SEZAM ALI NA WWW.ZDRUZENJE-SEZAM.SI

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 01 Avgust 2016 09:58)