MINI poletje na Ljubljanskem gradu

Sezam tudi letos gostuje na Mini poletju z delavnicami, ki jih vodi Mateja Lukežič,
oblikovalka in scenografinja,  na Ljubljanskem gradu skozi vse poletje,
vsako nedeljo od 18. ure dalje (izjema je le prva delavnica).

Galerija slik dosedanjih delavnic na ljubjanskem gradu

Datum Ura Delavnica

sobota, 21.6.  od 10.15   naprej

Skoči žaba!
Ali žabe skačejo? Seveda. Znamo tudi mi skakati kot žabe? Mogoče. Bi si želeli imeti svojo malo žabo, ki bo skakala takrat ko si bomo sami to želeli? Naučili se bomo izdelati žabo iz papirja in poskusili ali bo skakala tako kot to počnejo prave žabe.

Pred Mini teatrom na Križevniški ulici

nedelja, 20.7.  18.00 - 18.30

Živalski karneval
S pomočjo različnih materialov se bodo naše najljubše živali spremenile v lutke na palici. Ustvarili bomo gledališki oder, kjer se bodo imele možnost preizkusiti. Družbo nam bodo delali dežniki, ki se bodo spremenili v različne živali.

nedelja, 27.7. od 18. ih naprej

Razigrana hobotnica
Vam je všeč morski svet? Kako lepo bi se bilo ohladiti v morju in pokukati v podvodni svet. Iz morskih globin bomo povabili hobotnico, da se nam pridruži. Izdelali bomo prijazne, navihane, zaspane, razigrane male hobotnice. V naših rokah bodo počele vse kar si bomo zaželeli, skakale, plesale. Ko bo čas za odhod domov se nam bodo z veseljem pridružile.

nedelja,  3.8.

od 18. ih naprej

Mehurčkasta kača
Ustvarili bomo prav posebno kačo. Ne bo se plazila po tleh, ampak se bo dvigala proti nebu. Z malo spretnosti, milnice in naših ust bomo napihali veliko mehurčkasto kačo, ki bo potovala po zraku in se na koncu razblinila. Nič zato, saj bomo vedno znova lahko ustvarili novo kačo, ki nas bo razveseljevala.

nedelja, 10.8.

od 18.30 naprej

Živali širokih ust
Kako velika usta imajo živali ko jih odprejo. Vas je kdaj strah, da bi vas kakšna ugriznila ali pojedla? Brez skrbi, spoznali in naredili bomo prijazne živali, ki bodo v naših rokah zaživele. Na široko odpirale usta, govorile, zehale. Z veseljem se bodo pripele na našo majico in potovale z nami naokoli.

nedelja, 18.8.

od 18. ih naprej

Skoči žaba!
Ali žabe skačejo? Seveda. Znamo tudi mi skakati kot žabe? Mogoče. Bi si želeli imeti svojo malo žabo, ki bo skakala takrat ko si bomo sami to želeli? Naučili se bomo izdelati žabo iz papirja in poskusili ali bo skakala tako kot to počnejo prave žabe.

Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 17 Julij 2014 13:22)