Poletno počitniško varstvo v Muzeju novejše zgodovine

Sezam in Muzej novejše zgodovine Slovenije pripravljata poletno počitniško varstvo za otroke med 8. in 12. letom starosti, v času od 7:30 - 16:30 ure. V hladnih prostorih muzeja in sončno-zelenih površinah Tivolija bomo veselo ustvarjali, raziskovali ter se seveda tudi igrali!

Program:
Dan se bo pričel z zajtrkom in nadaljeval z ustvarjalnimi ter raziskovalnimi delavnicami. Sledilo bo toplo kosilo in seveda siesta, ki pa bo v znamenju igre ter poučnega sproščanja. Otroci se bodo skozi ustvarjanje in raziskovalne igre spoznali s kulturnim in tehniškim napredkom 20. stoletja, se sprehodili po razstavi muzeja ter hkrati spoznali vse skrivnosti gradu in parka Tivoli. *Ob priložnosti bomo otroke peljali tudi na bazen Ilirija, ki je v neposredni bližini. Tako bodo vroči ali deževni poletni dnevi minili v duhu raziskovanja, ustvarjanja, igre in spoznavanja muzeja ter novih prijateljev..:)

Tematske ustvarjalne delavnice:
˗ izdelali bomo pomembne izume 20. stoletja (letalo, radio, periskop...)
˗ naredili bomo pravi Avantgardni plakat (kolaž)
˗ oblikovali bomo "bojni zemljevid" in postavili figurice iz plastelina
˗ s skupnimi močmi bomo ustvarili velikanski montažni kip
˗ naučili se bomo "futurističnega risanja" (počasni posnetek gibanja)

Seveda pa ne bomo pozabili na morje in poletje, zato bomo ustvarili: morske trganke, meduze v steklenici, poletni mobile(gibljivi kip) ter svečnike za tople in prijetne poletne noči... Skozi raziskovalne igre pa bomo odkrivali skrivnosti gradu in Tivolija... :)

Termini: 30. 6. - 4. 7.,
                 7. 7. - 11. 7. in
                 25. 8. - 29. 8. 2014

Galerija slik dosedanjih dogodkov v okviru projekta 1001 ideja

Prijava in informacije :

Izpolnjene obrazce sprejemamo preko maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali osebno na naslovu Sezama Novi trg 1,  1000 Ljubljana  vsak delovnik. Za več informacij smo vam na voljo na telefonu 01/ 25 11 218
obrazec za prijavo

Cena: 5 dni (9 ur na dan) je 15 EUR/otroka.

Zahvaljujemo se za podporo Elektru Ljubljana pri omogočanju izvedbe brezplačnega počitniškega programa v letu 2014.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 05 Avgust 2014 08:51)