• voscilnicaweb300
  • STARŠI POZOR!
    Praznični decemberski lahko preživete v čarobno okrašenem cenrtru mesta na brezplačnih delavnicah pri Mačku na Cankarjevem nabrežju.
    Vse delavnice so brezplačne, otroci bodo na toplem, starši pa bodo lahko pokukali tudi na stojnice za kakšna darilca itd.
  • Vabilo na EVROPSKI DAN JUDOVSKE KULTURE 2.9.2012 -> PROGRAM
  • SEZAMOVE MLADINSKE IN OTROŠKE DELAVNICE NA POTEPU V SLOVENSKI ISTRI, GRAČIŠČU... 14.7.2012, VES DAN.
  • POVABILO
    Slikarska šola Brine Torkar KRIŽAJ in Sezam sodelujeta pri kreiranju res kreativnih počitnic za otroke in mlade od 8 let naprej.....
    Starši POZOR
    Slikarska kolonija na Sinjem vrhu od 11.7. do 13.7.2012
    Slikarska kolonija v Bohinju od 22.6. do 26.6.2012
    Več: www.slikarska-sola.si
  • VABLJENI V STOŽICE
    Sezam vabi na kolesarsko dirko v torek in sredo 19. in 20.6. 2012. In še na veliko drugih zanimivih dogajanj: mehanično delavnico, simulacijsko vožnjo s kolesom/lahko tudi Tour de France, lahko Giro di Italia, prikaz koles Mulsauf - društvo mladih Muslauf, pride tudi žonglerka... več o dogodku TUKAJ
  • Zaradi slabega vremena se Lunin festival prestavi na soboto 16.6.2012, čakamo vas v Sezamovi deželi...
  • Starši POZOR
    V juniju vas čakata dve lepi množični prireditvi, kjer bomo tudi mi z našimi delavnicami in izjemnimi mladimi ustvarjalkami pod vodstvom Katje POZNIČ.
    LUNIN FESTIVAL Sobota, 9. junij 16.junij 2012 od 10. ure naprej pa do večera v Tivoliju ob bajerju: Pletemo, prepletamo niti in jih povezujemo v klobčič
    DAN SONCA Nedelja, 10. junija 2012 od 10. ure naprej pa na RAŠČICI na zelenicah okoli Trubarjeve domačije, prav tako z vragolijami vseh vrst. Čakata vas Katja Poznič in Katarina Kozamernik
  • Vabiva vas na spoznavno srečanje za predstavo PLES SPOMINA,
    ki bo v ponedeljek, 3.10. ob 10ih v avli vašega Doma v Novem mestu. Predstavila vam bova najin ples ter s tistimi, ki žele, posnela nekaj, kar si sami najbolj želite povedati. To nam bo pomagalo narediti plesno predstavo Ples spomina, ki bo nastajala na naslednjih dveh srečanjih v oktobru in bo nato predstavljena v vaši sredini.
    Producent predstave je Združenje staršev in otrok Sezam, omogoča pa jo JSKD.
    Srčni pozdrav, plesalca  Martina Štirn in Ryuzo Fukuhara
  • PETEK, 30. 9. 2011: od 17. do 19. ure: »KOLESARČKI«, spoznavanje prometnih pravil in vožnja po parkuizvajalec: Belak in partnerji d.n.o.
  • Sezamov kotiček v IZOLI na KINOOTOKU (8.-12. junij Kino Otok, Izola; 10.-26. junij Kinodvor, Ljubljana) - PROGRAM
  • 11. junija V TIVOLIJU - LUNIN FESTIVAL in
    Sezam pripravlja celodnevni otroški ustvarjalni program skupaj z Jeleno Dragutinovič in drugimi mladimi animatorkami iz Sezama tik ob bajerju, pri Čolnarni. Tako kot vsako leto do sedaj. Računamo na lepo vreme in vaš obisk.
  • Sezam letos sodeluje tudi na letošnjem Festivalu romske kulture Romano Čhon. Poglejte program in pridite...
  • V soboto, 2.aprila, ko  praznujejo vsi Romi na svetu, praznujemo tudi mi. Zato vas vabimo, da se nam pridružite.
    Dogodek je primeren za vse člane družine, od najmanjšega do največjega, tudi za mamo in očka.
    Za najmanjše bo poskrbljeno tako, da bodo lahko sodelovali pri izgradnji velikega živalskega vrta za plišaste igračke, začetek ob 11. uri v avli SEM-a, Razstavna hiša, za malo večje glasbene navdušence pa se ob 12.uri začne nastop Male Lange, glasbene skupine, ki vas bo presenetila. Sezamove animatorke bodo pomagale pri nastajanju nenavadne prozorne instalacije, ki bo za nekaj časa postala nov dom za izgubljene igračke.
    Pridružite se nam na 3. festivalu romske kulture v Slovenskem etnografskem muzeju Ljubljana. Več o programu na www.romanochon.org.
    Dogodek je nastal ob podpori Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
  • Sezam pripravlja naš DAN PRIJAZNOSTI na DAN ZA SPREMEMBE /26.marec 2011/
    Kam se je izgubila prijaznost? Na to temo se bomo pogovarjali, ustvarjali, izdelovali ptice origimije, prišili komu gumb ali umetno cevtico na jopič, plašč ali klobuk...obešali zanimive okraske vzdolž Novega trga pred Sezamom....Pridite, imejte tudi vi ideje, pobudo...na ta dan ne tepite otrok, ali pa se ne kregajte s svojimi podrejenimi ali nadrejenimi. Morda pride prijaznost spet nazaj, če ne pa jo poiščite v Sezamu, tu vas čakajo mladi prostovoljci in prostovoljke od 9. ure naprej.
  • Sezamovega otroškega bolšjega sejma v JANUARJU  - samo v januarju - NE BO, zaradi mraza....počakali bomo na lepše pomladne dni. To je obvestilo za vse tiste, ki niste bili z nami na zadnjem bolšjaku v decembru, kjer smo to že vsem ustno povedali in v informacijo tistim, ki niste prišli, imeli smo se imenitno, ampak smo se vsi stiskali, bolj ali manj premraženi, v bifeju....poglejte galerijo slik.
    BOmo pa spet z vami v februarju...
  • Čajanka v Parku Navje, v petek, 17. 12. ob 17.uri odpade (zaradi prevelikega mraza. Napoved -10). Ne želimo, da se kdo prehladi, prestavljamo za nek drug bolšji čas.
  • O Sezamu pa lahko zveste kaj več tudio na portalu Studia 12, kjer je objavljen prispevek o prostovoljstvu in pomenu le tega. Vabimo vas k ogledu.
    Prispevek najdete linku: http://vimeo.com/16880724
  • Kritika in predlogi k osnutku ZMed RŠ s podpisi
  • VALERIJA VENDRAMIN IN RENATA ŠRIBAR, SPOLI, SEKSUALNOST IN NASILJE SKOZI NOVE MEDIJE
  • O projektu 'Še so z nami' na radiu: http://tvslo.si/predvajaj/se-so-z-nami/ava2.77023830/ (vir: MMC RTV SLO)