V avgustu bo zaživela plovna pot po reki Ljubljanici in za nekaj dni postala ČOLNARČKOVA POT. Čolnar Matija bo na svojo ladjico, s katero pluje po Ljubljanici, povabil otroke od 6.-11. leta. Med vožnjo jim bo pripovedoval zgodbe, ki jih je pisala zgodovina Ljubljane in njene reke, od Argonavtov, goljufivih pekov, izginule Urške in Povodnega moža, vse do potresa Ljubljane in njene preureditve pod mojstrskim očesom Jožeta Plečnika, pokazal pa jim bo tudi nekaj predmetov,značilnih za čolnarski poklic. Otroci ne bodo odšli domov praznih rok. Poleg polne malhe zgodb jim bo čolnar Matija ob pristanku ladjice, podaril ilustrirano spominsko zloženko, v kateri se bodo lahko pozabavali z ugankami, križankami, pesmicami in drugimi čolnarjevimi skrivnostmi.

Dobimo se v soboto, 27.8.2011 ob 10.50, na pristanu pod Ribjim trgom.Obvezne predhodne prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

NI VEČ PROSTIH MEST!

Več informacij na: www.colnarckova-pot.org