Tabor Fužine je dolgoletni projekt Združenja staršev in otrok SEZAM. Tabor hkrati pomeni skupek igralnic, mednarodnega prostovoljnega tabora in brezskrbnih počitnic za mladostnike iz Fužin in drugih delov mesta. Letos se je tabor odvijal od 3.7. do 21.7. 2006, vsak dan od 10. do 15. ure. Udeležilo se ga je tudi 7 mladih prostovoljcev iz tujine (Anglije, Francije, Španije, Belgije, …), ki so s svojimi veščinami in znanji prispevali k pestrosti in raznolikosti programa tabora ter le intenzivneje prispevali k interkulturalni izkušnji med udeleženci. Poleg tega, da tabor omogoča urjenje različnih socialnih veščin, medsebojno spoznavanje, ustvarjanje novih prijateljstev, aktivno preživljanje prostega časa, na ustvarjalen in zabaven ter igrivo šaljiv način spodbuja mlade tudi k odkrivanju, razvijanju in izražanju različnih (še neodkritih) osebnih potencialov, navsezadnje pa spodbuja k pozitivni samopodobi in samozavesti.

Tabor je brezplačen za vse udeležence.

V letu 2006 je projekt "Tabor Fužine" prejel nagrado Navdihujočih 6 od Umanotere in Dobre družbe. Ta nagrada se podeljuje za najboljše projekte nevladnih organizacij v Sloveniji.

Projekt so omogočili:
Urad MOL za mladino, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Županja MOL, Urad RS za mladino
Sponzorji:
Paloma, Aero, Četrtna skupnost Moste Polje, ŠKUC, Benotours, Mladinski dom Jarše, Stanovanjska skupina Zeleni tir, Mercator, Gorenje Tiki, NLB